Dé kennispartner van de digitale transformatie

Data Science 

 

Je hoort tegenwoordig steeds vaker over data in de media, vaak is het negatief in de vorm van een datalek maar je kunt er ook hele goede dingen mee doe. Doordat alles steeds meer digitaal wordt, is er steeds meer data beschikbaar. Data science is een vakgebied dat uit al deze data bruikbare inzichten haalt. Iemand die inzichten uit al die data haalt heet een Data Scientist.

Toepassingen van Data Science

Veel grote bedrijven maken al veelvuldig gebruik van Data Science en dat zal alleen maar toenemen omdat er steeds meer data beschikbaar is. Hier volgen enkele voorbeelden:

– Voorspellen welke producten verkocht gaan worden – Door met de data die je hebt te voorspellen wie welke producten gaat kopen kun je hier rekening mee houden. Het is voor de hand liggend dat ijs in de zomer meer verkoopt dan in de winter. Maar voor veel andere producten is dat moeilijker. Door alle beschikbare data te combineren kun je veel specifieker voorspellen welke producten je moet inkopen en voorkom je hoge voorraadkosten.

– Recruitment – Veel grote bedrijven maken gebruik van algoritmen bij de recruitment van nieuwe medewerkers. Op deze manier kunnen ze bepalen aan welke karakteristieken en vereisten een nieuwe medewerker moet voldoen. Daarnaast kunnen zij ook bepalen welke kandidaten de meeste kans maakt op een succesvolle tijd binnen de organisatie.

– Marketing – Op basis van de data die je hebt van een klant kun je ook andere producten aanbevelen. Door de juiste producten gericht aan te bevelen heb je een grotere kans dat de klant deze ook aanschaft.

– Beurs – Op de beurs wordt ook veel gebruik gemaakt van de beschikbare data en algoritmen. Zo kan een computer goed het sentiment rond een aandeel bepalen aan de hand van wat de media hierover bericht of wat mensen op social media posten. Op basis van deze analyses kan ervoor worden gekozen om een aandeel vast te houden of juist te verkopen.

Kortom, Data Science is enorm groot en dit wordt alleen maar groter door de toenemende vraag en beschikbare data.

 

Wat houdt een Data Scientist in?

Als Data Scientist heb je verschillende vaardigheden nodig:

– Wiskunde en statistiek – Veel data komt in de vorm van getallen en om dit te kunnen verwerken kom je al snel uit bij wiskunde en statistiek. Daarnaast heb je voor het programmeren van machine learning en kunstmatige intelligentie ook statistiek nodig.

– Programmeervaardigheden – Om al die getallen te verwerken maak je gebruik van programmeertalen als Python en SQL. Middels deze programmeertalen vertel je de computer wat die moet gaan doen met de data.

– Sector- en organisatiekennis – Naast de technische kennis is het ook van belang om kennis van de sector of de organisatie te hebben waar je in/voor werkt. Het kan namelijk zo zijn dat het systeem een bepaalde uitkomst geeft die in de praktijk helemaal niet mogelijk is. Dan is het belangrijk wanneer je weet waar dat aan ligt. Daarnaast zal je anders snel verdwalen in de grote hoeveelheden data.

Wie zijn MvR Academy en School of Datascience?

MvR Academy is een bedrijf dat is ontstaan vanuit MvR & Partners, wat al jaren een betrouwbare ondersteunende partner is van de publieke sector. De passie voor digitalisering en technologische ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat MvR een Academy heeft opgericht om individuen en organisaties kennis op dit vlak mee te geven. Vanuit deze gedeelde passie is School of Data Science als partner van MvR Academy aangesloten om trainingen te geven over alles op het gebied van Data Science en Artificial Intelligence. School of Data Science is toonaangevend voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van de laatste ontwikkelingen op technologisch vlak.

Meer weten over Data of Data Science?
Meld je nu aan voor onze Masterclass Data Science!

Eerstvolgende datum:
Prijs:
Locatie:
13 december 2021 tot 15 december 2021
€1.595,- excl. BTW
Den Haag

Zij gingen je voor