Leervormen

Bij het ontwikkelen van onze trainingen maken wij gebruik van verschillende leervormen.

Klassikale leeromgeving

Bij klassikale trainingen komen deelnemers op een fysieke locatie bijeen om de training te volgen. Dit kan zijn op de trainingslocatie van MvR Academy, of als incompany training.

Bij klassikale trainingen is de aandacht voor het groepsproces groot en is er een hoge mate van interactie tussen de deelnemers.

Digitale leeromgeving

Een virtual classroom is een digitale leervorm die je kunt inzetten wanneer een klassikale training wenselijk, maar niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat deelnemers uit verschillende regio’s komen of omdat er vaker vanuit huis gewerkt wordt.

Digitale trainingen zijn zo opgezet dat ze de klassikale training nabootsen in een virtuele setting.

De mogelijkheden voor interactie zijn zeer uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken in groepjes in zogenaamde break-out rooms of samen een mind-map maken op een virtueel whiteboard.

Digitale trainingen zijn altijd en overal toegankelijk en besparen op reistijd.

Blended learning

Bij blended learning wordt gebruik gemaakt van een combinatie van online- en offline leermethoden.

Volg je een blended leertraject, dan krijg je bijvoorbeeld de ene keer klassikaal les van een trainer op een fysieke locatie en doe je de keer erop thuis een online e-learning.

Blended learning geeft mensen meer vrijheid, omdat een gedeelte online of digitaal gevolgd kan worden.

Serious gaming

Bij serious gaming wordt een spel gebruikt voor een serieus doel: zo voelt leren minder als leren. Onze games zijn gebaseerd op het principe van learning by doing.

Serious games worden gebruikt om te leren en gedragsverandering te bevorderen. De kracht van serious games is dat ze onderhoudend, boeiend en meeslepend zijn.

Serious games combineert kennis en spelelementen om specifieke vaardigheden, kennis en houdingen aan te leren. Ze omvatten uitdagingen en beloningen. Hiermee wordt de deelnemer gestimuleerd om verder te spelen en de materie tot zich te nemen.

E-learning

E-learning is voortgekomen uit de digitale ontwikkelingen van de afgelopen decennia en is de moderne manier van leren. E-learning is een goed instrument om in te zetten om in je eigen tempo en op het gewenste moment, zelf online een training te kunnen volgen.

Eén van de grootste voordelen van e-learning is de flexibiliteit die deze leermethode met zich meebrengt. Je bent geen hele dag kwijt aan een training en kan gewoon thuis aan de slag.